Raingardens er opstået ud fra et ønske om at øge bevidstheden omkring opsamling og genbrug af regnvand i private hjem samt et ønske om at tilbyde nemmere og automatiseret vanding af planter i såvel højbede som i krukker og haver.

Det gør vi bl.a. ved at designe og bygge selvvandende højbede og altankasser, der er udstyret med smarte kapillærvæger, der suger vand fra et vandreservoir op til planterne efter behov. Vandet trækkes simpelthen stille og roligt op til jordlaget ved hjælp af disse væger. Dermed kan højbedene stå uden at blive vandet op til en hel måned uden regn. Altankasserne kan klare sig optil 2 uger uden at blive vandet manuelt.

For at lette vandingen af krukker, blomsterkasser og bede, hvor det ikke er muligt at implementere kapillærvæger, har Raingardens opfundet et Soldreven Drypvandingssystem. Her bliver planterne vandet automatisk og kun ved hjælp af solens energi. Det eneste det kræver er en beholder med vand og en solrig placering.

Ved at placere pumpen i vandbeholderen, solcellen i solen og drypdyserne tæt på planterne, bliver disse vandet når solen skinner. Det er specielt ideelt til når man skal på ferie og gerne vil have sine planter til at overleve i en uge eller to i tørke. Systemet er meget enkelt at bruge og kan justeres i afstand til det enkelte behov.

Hos Raingardens har vi en overbevisning om at regnvandsopsamling kan og bør være en både pænere, nemmere og ikke mindst en mere bæredygtig løsning i de danske hjem.

Med Raingardens Regnvandsopsamler har vi fundet en smuk løsning til at opsamle regnvandet fra husets tag og kombinere det med vores højbedsløsning samt soldrevne drypvanding.

Med den integrerede regnvandsopsamling, er der derved skabt et lukket kredsløb, hvor regnvand opsamles i højbedet og herefter automatisk pumpes op til planterne. Det opsamlede regnvand kan tilmed tappes af vha. en hane monteret i opsamleren.

Raingardens er startet af landskabsarkitekt og ingeniør Victor Aalund, som i flere år har arbejdet med urbane haver og dyrkning af afgrøder på begrænset plads. Victor har selv udviklet og designet alle løsninger og former med henblik på at finde de mest bæredygtige produkter.

Victor Aalund ApS

CVR: 39334291

Produktion

Alle Raingardens’ produkter er håndbyggede fra bunden på et værksted i Fredensborg nord for København. Dvs. vi har haft alle materialer i hænderne for at tjekke, at de er af den rette kvalitet.

Vi bygger så vidt muilgt kan med miljøvenlige materialer og teknikker. Al træ vi bruger er således FSC og/eller PEFC certificeret. Vi bruger økologisk plastik samt genbrugsplast hvor det er muligt.

Vi behandler træet med naturlig linolie og den japanske imprægneringsteknik, Shou Sugi Ban. Al sammen med hensigt at skabe nogle miljøvenlige alternativer, som samtidig er af høj kvalitet og en pryd for øjet.

Shou Sugi Ban

Teknikken kan spores tilbage til Japan fra det 18. århundrede og går i sin enkelthed ud på at brænde træets overflade for at give det længere holdbarhed. Teknikken var datidens imprægnering og sikrer træet mod råd og insekter.

Når træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet væk, så de skadelige mikroorganismer ikke har noget at levet af. Samtidig fordamper en stor mængde vand i træet, og overfladen lukker sig.

På den måde kan træet holde i 40-80 år.

Udover den lange holdbarhed har teknikken den unikke sideeffekt, at træet får en fantastisk flot overflade efter at blive slebet og behandlet med linolie. Overfladen bliver nærmest gylden mens træets struktur stadig står tydelig og ren.

For at holde den flotte glød i træet, bør det behandles med linolie en gang hvert eller hvert andet år.